Wellvita – een veilige plek om te winkelen

Bij Wellvita geven we prioriteit aan veiligheid, transparantie en nauw contact met onze klanten. Dit is de basis van ons bedrijf sinds we zijn begonnen. Daarom hechten we veel belang aan het creëren van een veilige winkelervaring voor iedereen - zowel u die het moeilijk vindt om online te winkelen als u die het gemakkelijk beheert.  

Op onze website kunt u uw abonnement beheren, uw volgende levering uitstellen en een gesprek met onze klantenservice boeken. U kunt ook rechtstreeks bellen naar 020-26 23 600.
(Openingstijden: MAN-DON 08:00-16:00 & VRIJ 08:00-14:30).

Wij ontmoeten u waar u bent en helpen u op weg.

Er zijn veel redenen om voor ons te kiezen

Beheer zelf uw abonnement 

Onze bedrijfsfilosofie draait rond vertrouwen en geborgenheid. We hebben het zo eenvoudig mogelijk gemaakt om uw abonnement te beheren. Op onze website kunt u deze stoppen, hervatten of pauzeren, evenals uw volgende levering uitstellen. U beslist!  

Als u met iemand wilt praten, kunt u een gesprek boeken op onze website. U kunt ook rechtstreeks bellen naar:

020-26 23 600 (Openingstijden: MAN-DON 08:00-16:00 & VRIJ 08:00-14:30). We zijn makkelijk te bereiken.

 

Eenvoudig betalen via klantenportaal

Wanneer u klant wordt van Wellvita, krijgt u niet alleen controle over uw abonnement, maar ook over uw betalingen. U kunt zich op onze website aanmelden voor automa-tisch betalen (incasso). Zo hoeft u niet elke keer bij een nieuwe levering zelf de betaling te verzorgen en weet u ook dat deze betaling elke 2 maanden terugkomt, zolang het herhaalgemak loopt. Bezoek hier ons klantenportaal.  

 

Levering rechtstreeks aan u

Veiligheid gaat niet alleen over veilig betalen, maar ook over veilige levering. 

Voor velen voelt het onveilig – om niet te zeggen onhandig – wanneer iemands leveringen in een parcelshop ver van huis terechtkomen. Bij Wellvita hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Het overgrote deel van onze artikelen is ontworpen om in de brievenbus te passen. Het is lekker makkelijk.

 

Topscore op Trustpilot

Het succes van Wellvita is gebouwd op een schare van tevreden en loyale klanten. Het vertrouwen van onze klanten is de parameter waaraan we onszelf meten en we werken elke dag om het beter te doen. Daarom geloven wij ook dat Trustpilot een goede tool is voor u als klant.   

Op Trustpilot heeft u de mogelijkheid om te lezen hoe andere klanten hun ervaring met winkelen bij Wellvita beoordelen. Met een score van 4,1 op 5 van duizenden klanten doen we het best wel goed.

 

Scandinavische betrouwbaarheid 

In een tijd waarin klantenservice steeds meer digitaal wordt, houdt Wellvita ook vast aan het bieden van persoonlijke klantenservice. Het is belangrijk dat u de mogelijkheid heeft om telefonisch hulp te krijgen en niet aan uw eigen lot wordt overgelaten. Daarom staan onze Nederlandstalige medewerkers van de klantenservice klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden op ons hoofdkantoor van maandag tot en met vrijdag.  

 

Wellvita – partner in gezondheid en welzijn

Met meer dan 39 jaar ervaring met voedingssupplementen hebben we veel kennis opgebouwd over de ingrediënten van de natuur. We kopen onze grondstoffen over de hele wereld in, maar ontwikkelen en produceren onze eigen voedingssupplementen in Denemarken. Hierdoor zijn wij in staat om hoogwaardige goederen te verkopen zonder een dure tussenpersoon. Het helpt om veiligheid te creëren voor u als klant.  

Veilige producten

Al onze producten worden vervaardigd onder farmaceutische controle binnen de EU. We vertrouwen op regelgeving en voorschriften gepubliceerd door EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid). Een deskundig orgaan dat zich richt op het geven van onafhankelijk, wetenschappelijk advies over onder andere voedingsmiddelen waartoe ook voedingssupplementen behoren. 

Lees hier meer: http://www.efsa.europa.eu/